Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ο Δήμος Αλίμου / Δημοτικοί Σύμβουλοι / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ / ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η Κυριακή Καμαρινού, δασκάλα, είναι κόρη του Αρίστου Καμαρινού και της Ελένης Κατσαφάδου. Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1964 και είναι δημότης Αλίμου.

Αποφοίτησε από την Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και ολοκλήρωσε το ανώτατο επίπεδο σπουδών στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή και έχει επιμορφωθεί στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) εκπόνησε διατριβή στον τομέα της «Εκπαίδευσης Ενηλίκων» και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στις Κοινωνικές Επιστήμες, του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλάει δύο ξένες γλώσσες (αγγλικά, ρωσικά) και έχει αρκετές δημοσιεύσεις και μεταφράσεις στον τύπο και σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τα Πέτρινα Πανεπιστήμια» (Σύγχρονη Εποχή, 2005), ενώ έχει συμπράξει και σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με την πολιτική ιστορία («Δεσμώτες της Χούντας», Ελευθεροτυπία, 2009) και την Παιδαγωγική (Διαλεκτά έργα Α.Σ. Μακάρενκο, Ομίλου Εκπ/κού Προβληματισμού (2010)). Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».

Από το 1997 υπήρξε μέλος του Δ.Σ και του Προεδρείου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργυρούπολης-Ελληνικού-Αλίμου «Ο Θουκυδίδης» και Πρόεδρός του (Δεκ.2011- Σεπτ.2014). Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου, από το 1997, εκπροσώπησε το σωματείο στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αλίμου και υπήρξε αντιπρόσωπος του Συλλόγου στις Γενικές Συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ).

Από τα μαθητικά της χρόνια και στη συνέχεια ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Από το 2006 συμμετέχει ως υποψήφια σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το 2014 συμμετείχε ως επικεφαλής της παράταξης στον Άλιμο.

Επί σειρά ετών συμμετείχε στο Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών και στο Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών. Σήμερα δραστηριοποιείται στην Πανελλήνια Ένωση Απογόνων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Εργάστηκε ως δασκάλα Ειδικής Αγωγής στον Άλιμο, από το 1996, στο 6ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου και το 2014 συνταξιοδοτήθηκε. Για μια δεκαετία (από το 2001) υπηρέτησε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου σαν διευθύντρια. Αρνούμενη να υπηρετήσει από στελεχική θέση τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του «νέου σχολείου»- δεν υπέβαλε εκ νέου αίτηση.

Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Μπάρλα, ελεύθερο επαγγελματία και έχει δύο γιούς, τον Τρύφωνα - οικονομολόγο, απόφοιτο Πανεπιστημίου Πειραιώς και τον Αριστείδη- φοιτητή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.