Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ο Δήμος Αλίμου / Δημοτικοί Σύμβουλοι / ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ / ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

          ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΛΗΣ

Ο Γιάννης Μαριόλης γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στον Άλιμο από το 1963. Είναι παντρεμένος με την Αφροδίτη και πατέρας τριών παιδιών, της Μαρίας, της Νίκης και του Βασίλη.

          Εργάζεται ως τεχνικός πεδίου στον ΟΤΕ από το 1982. Η μέχρι σήμερα κοινωνική, συνδικαλιστική, πολιτιστική και εκπαιδευτική δράση του εκφράζει την πολυεπίπεδη προσωπικότητα του. Έχει εκλεγεί σε υψηλές και υπεύθυνες θέσεις, έχει διακριθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

          Είναι απόφοιτος της «Ακαδημίας Εργασίας» και του «Προγράμματος Εκπαίδευσης εκπαιδευτών Ενηλίκων» της ΓΣΕΕ και εκπαίδευσης «Στελεχών Κοινωνικών Επιχειρήσεων». Χάρη στην εκπαίδευση αυτή, διδάσκει σε προγράμματα «δια βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων» και σε προγράμματα ενημέρωσης στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα από το 2008. Πρόκειται για προγράμματα εκπαίδευσης εργαζομένων με σκοπό την σε βάθος κατάρτισή τους για την αποτελεσματικότερη εκπροσώπησή τους στους συλλογικούς φορείς.

          Η πολιτιστική του δράση ως Πρόεδρος στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ Νομού Αττικής (1996-97) αποτυπώθηκε μέσα από ποικίλα προγράμματα ανάδειξης της ελληνικής παράδοσης.

          Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου, αφού διετέλεσε Εκδότης του Περιοδικού «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ» από το 1997 έως το 2003. Αρθρογραφεί σε Πανελλαδική εμβέλεια (Δημόσιος Τομέας, Ελευθεροτυπία κ.α.) για διάφορα κοινωνικά και εργασιακά θέματα.

          Εκλέγεται αδιάλειπτα στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ σε κορυφαίες θέσεις από το 1994. Έχει διατελέσει Γραμματέας Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων της ΠΕΤ ΟΤΕ 1997-2003, και στη συνέχεια Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΠΕΤ ΟΤΕ 2003-2004. Από το 2006, εκλέγεται στη Διοίκηση της ΟΜΕ ΟΤΕ, ως Α’ Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και σήμερα κατέχει τη θέση του Γραμματέα Υγιεινής και Ασφάλειας. Το 2001-2004 διετέλεσε εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο από τη θέση του Αντιπροέδρου του Ταμείου Ασφάλισης του ΟΤΕ (ΤΑΠ ΟΤΕ).

          Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια για την ανεργία νέων, για την οποία έχει αναπτύξει πλούσια αρθρογραφία. Η δράση του επεκτείνεται σε αποστολές αλληλεγγύης σε χώρες των Βαλκανίων.

          Εκλέγεται αδιάλειπτα στους Συλλόγους Γονέων στον Άλιμο από το 1996, χρονιά που ξεκίνησε το σχολείο η μεγάλη του κόρη.

Σήμερα είναι

  • Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αλίμου για τρίτη συνεχή θητεία, από το 2008.
  • Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης Τριτέκνων Αλίμου «Τα Εισόδια της Θεοτόκου»
  • Εκδότης της εφημερίδας «Τα Αλιμιώτικα» από το 2002 και Μέλος της Ένωσης Συντακτών.
  • Γραμματέας Υγιεινής και Ασφάλειας της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
  • Εκπαιδευτής Ενηλίκων στη δια βίου μάθηση προγραμμάτων της ΓΣΕΕ.