Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ο Δήμος Αλίμου / Δημοτικοί Σύμβουλοι / ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

          ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στον Άλιμο. Κατάγεται από την Μεσσηνία. Είναι υιός του δικηγόρου Κλεομένη Αλεξόπουλου και της καθηγήτριας-φιλολόγου στο 3ο Λύκειο Αλίμου Οικονομίδου Φωτεινής.     Φοίτησε διαδοχικά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Παντελεήμονα (ήδη 4ο Γυμνάσιο Αλίμου) και το 1999 αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Αλίμου.

          Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την διάρκεια των σπουδών του βραβεύθηκε με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα ποινικών επιστημών της Νομικής Αθηνών και του απονεμήθηκε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με άριστα. Το 2006 δημιούργησε το δικό του δικηγορικό γραφείο και έκτοτε ασκεί μάχιμη δικηγορία. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων και συνεδρίων με αντικείμενο ευαίσθητα κοινωνικά θέματα (ναρκωτικά κλπ). Το 2009 συμμετείχε σε ομάδα εργασίας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών με αντικείμενο τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

          Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Διετέλεσε Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου. Την τριετία 2010-2013 συμμετείχε στο συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ Αλίμου ως υπεύθυνος του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του και μιλάει αγγλικά και γερμανικά.