Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ο Δήμος Αλίμου / Αντιδήμαρχοι / Αναστασία Σιμητροπούλου-Διεύθυνση Κοινωνικών και Νομικών Υπηρεσιών

Αναστασία Σιμητροπούλου-Διεύθυνση Κοινωνικών και Νομικών Υπηρεσιών

Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και από το 2007 είναι μάχιμη Δικηγόρος, έχοντας πλέον δημιουργήσει το δικό της Δικηγορικό Γραφείο στο Άνω Καλαμάκι. Κατάγεται από την Σπάρτη Λακωνίας και είναι μέλος τρίτεκνης οικονένειας. Από το 2010 είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Αλίμου.
          Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου (2013-2014), Πρόεδρος της Εισηγητικής Επιτροπής για τις άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (2013-2014) και αναπληρωματικό μέλος του Δήμου στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας ΟΤΑ (2013-2014). Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης».
          Ανέλαβε την εκπροσώπηση των δημοτών στη δίκη για το χαράτσι, κερδίζοντας τη σχετική δίκη, και συμμετείχε στο «Κίνημα χωρίς μεσάζοντες». Έχει εργασθεί για διάφορα σοβαρά θέματα του Δήμου, όπως στη μελέτη των ορίων του Δήμου στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου και στη μεταβίβαση των σχολικών κτιρίων στην ιδιοκτησία του Δήμου.
          Σε νεαρή ηλικία το 1999, και λόγω του προβληματισμού της για την ποιότητα και τον τρόπο ζωής μας, συμμετείχε σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό με θέμα «Ρατσισμός» και έλαβε το δεύτερο βραβείο, εκπροσωπώντας το σχολείο της στη Βουλή των Εφήβων. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πλήθος ημερίδων και σεμιναρίων σχετικά με το Περιβάλλον, την Υγεία, την Επικοινωνία, τα Νομικά Θέματα και τα Δικαιώματα των Ανθρώπων.
          Λόγω ισχυρών συγγενικών και φιλικών δεσμών, γνώρισε και αγάπησε το Καλαμάκι, με αποτέλεσμα να εγκατασταθεί μόνιμα την τελευταία δεκαετία, όπου ζει με την οικογένειά της.