Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 12:00 πμ

     

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου εγκαινίασε από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, ένα νέο πρόγραμμα υδροκινησιοθεραπείας (η θεραπευτική άσκηση που εκτελείται μέσα στο νερό) για ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, το οποίο θα διεξάγεται υπό την μορφή ατομικής συνεδρίας (θεραπευτής - ασθενής), με τον κ. Χαράλαμπο Σκορδή ΦυσικοθεραπευτήAquatic Therapist, Specialist Exercise After Stroke (EfS) Instructor, Otago Exercise Programme (OEP) Leader, Certified Feldenkrais Teacher/Practitioner (CFP).

        Προηγήθηκε φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση καθώς και λήψη ιστορικού της πάθησης με στόχο την δημιουργία εξατομικευμένου προγράμματος θεραπευτικής άσκησης στο νερό για τον κάθε ασθενή.

        Οι κύριοι στόχοι μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος υδροκινησιοθεραπείας στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση είναι η μείωση του πόνου, η ελάττωση του μυϊκού τόνου στους υπερτονικούς και συσπασμένους μύες, η βελτίωση του εύρους κίνησης των προσβαλλόμενων αρθρώσεων, η βελτίωση της ισορροπίας (στατικής και δυναμικής), η βελτίωση του στασικού ελέγχου, η αύξηση της μυϊκής ισχύος στους αδύναμους και χαλαρούς μύες, η βελτίωση της αεροβικής ικανότητας και ο έλεγχος της κόπωσης. Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων θα εκμεταλλευτούμε και θα δουλέψουμε με τις βασικές ιδιότητες του νερού δηλαδή την θερμότητα, την άνωση, την υδροστατική πίεση και την αντίσταση.

        Το πρόγραμμα αρχικά θα διαρκέσει πέντε μήνες. Τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά από τις 11.30 μέχρι τις 13.30. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η ιατρική γνωμάτευση από καρδιολόγο και δερματολόγο. Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, παντόφλες, μπουρνούζι ή πετσέτα και σκουφάκι.


Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Κολυμβητηρίου, τηλέφωνο 210 9813192.