Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τιμή στη Μάχη της Κρήτης

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015 12:00 πμ

Ο Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» τιμώντας την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, διοργάνωσε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 μια εξαιρετική εκδήλωση μνήμης στο πλημμυρισμένο από κόσμο, υπαίθριο θέατρο «Μαίρη Αρώνη» στο ΄Ανω Καλαμάκι.


Κύριος ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός Γιάννης Αρμενάκης, ο οποίος τόνισε το θαυμασμό των «ξένων» για την λυσσαλέα αντίσταση ανδρών, γυναικών αλλά και παιδιών, την «παράφορη αγάπη για τη ζωή και άφοβο αντίκρισμα του θανάτου»…
Η πρόεδρος Κλέα Μανωλαράκη ανέφερε «Από αυτές τις θυσίες… θα πάρουμε δύναμη,… θα σηκώσουμε το κεφάλι αδούλωτοι, υπερήφανοι, ακατάλυτοι…».


Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε για τον ηρωισμό και το βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο Κρητικός λαός «Κοντομαρί, Κάντανος, Αγιά, Άδελε, Στέρνες… μόνο μια γης σαν την Κρήτη μπορεί να γεννάει, μια ποίηση της ελευθερίας και της περηφάνιας». 


Ο λυράρης Παντελής Δερμιτζάκης, ξεσήκωσε το κοινό με τη λύρα του, τα χορευτικά συγκροτήματα που μάγεψαν τους παρευρισκόμενους ήταν η Χορευτική ομάδα του συλλόγου Κρητών και ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος «Στησίχορος»,  ενώ τα Ριζίτικα τραγούδια από την ομάδα «Αίγαγρος» σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης.