Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 12:00 πμ
       

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, φορέων του Αλίμου και πολιτών εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του «ΟΧΙ» ανήμερα στις 28 Οκτωβρίου 2014.
  
       

Μετά την εορταστική δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες του πολέμου του 1940.

        

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε: «Η ιστορία έχει νόημα, αν τη μαθαίνουν οι επόμενες γενιές, οι αυριανοί πολίτες. Γι΄ αυτό επέλεξα τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας να τον γράψει και να τον εκφωνήσει μια νεαρή μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 2ου Λυκείου, η Νάσια Κόκλα».

        

Η νεαρή μαθήτρια έκλεισε την ομιλία της καλώντας όλους «αρχικά να θυμηθούμε τον αγώνα των προγόνων μας, έπειτα να αισθανθούμε την ίδια φιλοπατρία και συλλογικότητα με αυτούς, και τέλος να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να καλλιεργήσουμε τα ιδανικά με τα οποία πολέμησαν».

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των Σχολείων, Φορέων και Συλλόγων του Αλίμου, στην οποία έδωσαν βηματισμό και ιδιαίτερο χαρακτήρα, τα εορταστικά εμβατήρια που έπαιζε η Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.