Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης στο Δήμο Αλίμου

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 12:00 πμ

                Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση

                    της Απασχόλησης στο Δήμο Αλίμου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλίμου το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, η 1η Ενημερωτική Ημερίδα της Πράξης «Ελληνική Γαστρονομία» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ελληνικής Γαστρονομίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κατάρτιση Ανέργων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας στον Κλάδο της Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Οινολογίας και Εστιατοριακής τέχνης». Η Πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», με Συντονιστή Εταίρο την εταιρεία Σ.Μ.Ρ Συμβουλευτική ΕΠΕ και Εταίρους το Δήμο Αλίμου,  το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας, Ελληνικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού, το Γραφείο Ψαριανού – Ελληνική Λογιστική Εταιρεία Α.Ε. και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης CONSUL Α.Ε.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση για το Πρόγραμμα και τις Δράσεις του για την καταπολέμηση της ανεργίας. Κύριος στόχος είναι να δοθεί διέξοδος σε Ανέργους (με έμφαση στις γυναίκες και τους νέους), Νέους Επιστήμονες, που κατοικούν στο Δήμο Αλίμου, εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας, είτε σε επιχειρήσεις της περιοχής, είτε αναπτύσσοντας ατομικές ή κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.).

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δημάρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης. Ακολούθησαν θεματικές παρουσιάσεις από την κα. Χαρά Ιωάννου (Εκπρόσωπο της ΣΜΡ Συμβουλευτική ΕΠΕ) για το πλαίσιο υλοποίησης των ΤΟΠΣΑ και τους κ.κ. Κων/νο Κωστάκο (Σύμβουλος Εκπαίδευσης) και Πέτρο Κασσιμάτη (Εκπρόσωπος ΙΚΟΕΓΠ), που παρουσίασαν την Πράξη «Ελληνική Γαστρονομία».

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή και του κοινού, ενώ σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας λειτούργησε ομάδα ενημέρωσης (help desk) των ενδιαφερομένων και παραλαβής των αιτήσεων Συμμετοχής.