Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ψηφιακής Τάξης του 4ου Γυμνασίου Αλίμου

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 12:00 πμ

Τα εγκαίνια της Samsung Ψηφιακής Τάξης του 4ου Γυμνασίου Αλίμου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016.

Η Ψηφιακή Τάξη αποτελείται από διαδραστική οθόνη και tablets και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να εξοικειωθούν με τον κόσμο της τεχνολογίας. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά είναι σε θέση να λάβουν μέρος σε μία διαδραστική διαδικασία μάθησης, που συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την ψυχαγωγία, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν καινούργια ενδιαφέροντα και ικανότητες.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η διαδραστική μάθηση μέσω της ψηφιακής πραγματικότητας κάνει την εμφάνισή της στα σχολεία του Αλίμου…».

Το 4ο Γυμνάσιο Αλίμου κέρδισε ως έπαθλο τον πλήρη εξοπλισμό Ψηφιακής Τάξης μέσα από τη συμμετοχή του στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council σε συνεργασία με τη Samsung Electronics Hellas και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.