Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Δήλωση Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 12:00 πμ

                    Δήλωση Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη

«Έπειτα από το θόρυβο που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες με αφορμή την καταγγελία εις βάρος της Δημοτικής Συμβούλου και υπευθύνου των ΚΑΠΗ Αλίμου, κας Μαρίας Πανούση, θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω υπεύθυνα για τα ακόλουθα:

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα ασχολήθηκα προσωπικά ερευνώντας το τι ακριβώς είχε συμβεί. Μίλησα με τις Αρχές, τη καταγγέλλουσα και την καταγγελλόμενη, ώστε να σχηματίσω ιδία αντίληψη και άποψη για το ζήτημα.

          Εκτιμώ ότι το περιστατικό είναι μια κακή σύμπτωση οφειλόμενη σε έλλειψη συνεννόησης σχετικά με διαδικαστικά ζητήματα. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η κυρία Πανούση δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα. Επίσης, μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη εις βάρος της, ενώ έχουν υποβληθεί εκατέρωθεν μηνύσεις. Αλλά, έτσι και αλλιώς, η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα έχει τον τελικό λόγο για το ζήτημα.

          Παρόλα αυτά η κυρία Πανούση με υπευθυνότητα και για λόγους ευθιξίας για την προστασία του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής, μου υπέβαλε την παραίτηση της από την θέση της Δημοτικής Συμβούλου, παραίτηση την οποία έκανα αποδεκτή.

          Ύψιστη ευθύνη μας είναι η προστασία των συμφερόντων του λαού του Αλίμου. Οτιδήποτε εγείρει την παραμικρή υποψία ότι βλάπτονται ή κινδυνεύουν τα συγκεκριμένα αυτά συμφέροντα, οφείλουμε να το διαλευκάνουμε μέχρι κεραίας. Γι΄ αυτό και προχωρώ άμεσα στη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ενημέρωση του σώματος για το συγκεκριμένο συμβάν.

Θέλω γι΄ άλλη μια φορά να σας τονίσω ότι από την αρχή στόχος μας ήταν το να επιτύχουμε να αλλάξουμε την προβληματική λειτουργία του Δήμου διασφαλίζοντας διαφάνεια, νομιμότητα και αποτελεσματικότητα. Τη προσπάθεια αυτή συνεχίζουμε και θα τη συνεχίζουμε ανεξάρτητα από το πόσα εμπόδια θα εμφανίζονται μπροστά μας».