Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Κοινωνικό Φροντιστήριο - Κάλεσμα σε Εθελοντές Καθηγητές

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016 12:00 πμ

        

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, να ενισχύσουν εθελοντικά τη λειτουργία του, απευθύνει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου για τη σχολική χρονιά 2016 - 2017. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να συνδράμουν στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου μας. Στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι να στηρίξει τις δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση οικογένειες και να παράσχει πρόσθετη διδακτική βοήθεια σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στο Δήμο Αλίμου.

          Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να υποβάλλουν Δήλωση – Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού. Δεδομένου ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο προβλέπεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, ιδανική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι έως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, ώστε να διαμορφωθεί το ανάλογο εκπαιδευτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

          Καλούνται εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων να πλαισιώσουν την κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο Αλίμου με στόχο να διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και ξένες γλώσσες.

          Το Κοινωνικό Φροντιστήριο στεγάζεται σε σχολικές αίθουσες του 1ου ΓΕΛ Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου) για τους μαθητές του Κάτω Καλαμακίου και σε σχολικές αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Αλίμου (Κουμουνδούρου 19) για τους μαθητές του Άνω Καλαμακίου.

          Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, χορηγείται σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή βεβαίωση παροχής εθελοντικού διδακτικού έργου, υπογεγραμμένη από κοινού α) από το Δήμαρχο Αλίμου και β) από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών.

          Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Αλίμου (Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου, 1ος όροφος), στα τηλέφωνα  210. 9886947 και 210. 9886950 ή να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinoniko.frontistirio@alimos.gr. Υπεύθυνη η κα. Δήμητρα Αιγινίτη.