Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας...

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 12:00 πμ

                               Προς αποκατάσταση της αλήθειας...

Σήμερα το πρωί (Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015) δημότης διερχόμενος στην οδό Αριστοτέλους κατήγγειλε προφορικά στους άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας ότι ένας πολίτης στην προσπάθειά του να ταΐσει αδέσποτα ζώα λέρωνε το πεζοδρόμιο και δημιουργούσε πρόβλημα στην ασφαλή διέλευση των πεζών. 

Δύο υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας έσπευσαν, για να κάνουν την πρέπουσα σύσταση στον πολίτη. Ειδικότερα, ότι οφείλει να καθαρίσει το σημείο που εναπόθεσε την τροφή, αφού φάνε και απομακρυνθούν τα αδέσποτα ζώα, ώστε να μην μείνουν τα υπολείμματα των τροφών στο σημείο. Σε καμία δε περίπτωση δεν του ανέφεραν ότι απαγορεύεται το τάισμα των αδέσποτων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το άρθρο 46 §6 Ν. 4235/2014: «Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».   

Ο πολίτης αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, για να καταγραφεί το επεισόδιο στο βιβλίο συμβάντων. 

Αυτό είναι το ακριβές «αφήγημα», για το οποίο ξέσπασε ενορχηστρωμένη επίθεση για δήθεν αντι-φιλοζωικά αισθήματα του Δημάρχου, για «αίσχη», για «κυνήγι φιλόζωων», για «παιδεία υπό το μηδέν» και τα λοιπά και τα λοιπά. 

Τα συμπεράσματα δικά σας…