Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Καζανέματα 2015

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015 12:00 πμ

                            ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ 2015

Για άλλη μία χρονιά, ο Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», διοργάνωσε τη Γιορτή Τσικουδιάς, τα «ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ» την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2015, όπου έγινε αναπαράσταση της απόσταξης με καζάνι τσικουδιάς.

      

Πλήθος κόσμου γεύτηκε το παραδοσιακό κρητικό πιλάφι με γίδα, η τσικουδιά και το κρασί έρρεαν, ενώ τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου με τον Μαλεβιζιώτη και το Πεντοζάλι έκαναν τον Άλιμο να μοιάσει Κρήτη !

                

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κλέα Μανωλαράκη και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ενώ η Πρόεδρος ευχαρίστησε τα 50 και πλέον μέλη και φίλους του Συλλόγου που εργάστηκαν για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και τους χορηγούς, που στήριξαν με την υλική και οικονομική συνδρομή τους την εκδήλωση. Ευχαρίστησε επίσης το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

      

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, να βλέπεις μια πίστα γεμάτη, στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία από νέους, να χορεύουν με κέφι και ζωντάνια τους παραδοσιακούς Κρητικούς Χορούς. Αυτές είναι οι στιγμές που λες με σιγουριά μέσα σου «Συνεχίζουμε. Αυτός ο τόπος θα συνεχίσει την παράδοσή του. Δεν έχει να φοβάται τίποτα». Ο χορός και το γλέντι, συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.