Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ανακοίνωση για τη διακοπή της αποκομιδής απορριμμάτων από το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 12:00 πμ

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε απάντηση διαφόρων δημοσιεύσεων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, με φωτογραφίες από μεγάλους όγκους σκουπιδιών, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αλίμου έχει σταματήσει από το Σάββατο 20 Μαΐου 2016 να εξυπηρετεί την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα στο Κτήριο Αφίξεων – Αναχωρήσεων του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου, λόγω εμπλοκής με τον ΕΔΣΝΑ. Το γεγονός μας λυπεί ιδιαίτερα, αλλά είμαστε αναγκασμένοι για τους λόγους που εξηγούμε παρακάτω.

        Ειδικότερα, ο Δήμος Αλίμου υπέβαλε αίτημα να μην χρεώνεται από τον ΕΔΣΝΑ κατά την απόθεση (άδειασμα απορριμματοφόρων) στη χωματερή των απορριμμάτων από το πρώην Αεροδρόμιο, όπως ισχύει για όλους τους Δήμους που κάνουν αποκομιδή απορριμμάτων και εξυπηρετούν Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών.

        Ο ΕΔΣΝΑ αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα αυτό του Δήμου, διατυπώνοντας αμφιβολίες για το εάν όντως ο Δήμος Αλίμου κάνει αποκομιδή απορριμμάτων και καθαριότητα στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου.

        Κατόπιν τούτων, ο Δήμος Αλίμου ενημέρωσε τον ΕΔΣΝΑ από το Σάββατο 20 Μαΐου ότι παύει να εξυπηρετεί το χώρο του πρώην Αεροδρομίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη αφενός για λόγους αρχής, καθώς ολοφάνερα αμφισβητείται η αξιοπιστία του Δήμου μας και απαξιώνεται η προσφορά και η καθημερινή προσπάθεια Διοίκησης και εργαζομένων, αφετέρου για οικονομικούς λόγους.

        Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αλίμου μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε την καθαριότητα της δομής σε εθελοντική βάση και χωρίς να του έχει ζητηθεί επίσημα από κανέναν. Ως εκ τούτου απετέλεσε δυσάρεστη έκπληξη η δυσμενέστερη αντιμετώπιση του Δήμου Αλίμου από τον ΕΔΣΝΑ σε σχέση με τους άλλους Δήμους.