Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αλίμου
Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Οργανισμοί Ν.Π.Δ.Δ. / Β' Παιδικός Σταθμός Αλίμου / Πληροφορίες

Πληροφορίες


Διεύθυνση : Μανδηλαρά  5, Άλιμος 
Τηλ. : 210-98 18 431

Διευθύντρια : Σούλα Παππά


Αγαπητοί γονείς,

Καλώς ήλθατε στον Β΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αλίμου.

 

Γνωρίζοντας ότι το πιο σημαντικό και πολύτιμο πρόσωπο στον κόσμο για κάθε έναν από εσάς είναι τα παιδιά σας και ότι οι σημερινές συνθήκες ζωής απαιτούν να βρίσκονται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μακριά σας, κύριο μέλημα μας είναι να συμπληρώσουμε την οικογένεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε τα παιδιά σας να αισθάνονται κοντά μας ασφάλεια, αγάπη και στοργή, να νοιώθουν δηλαδή σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Η αγάπη μας για τα παιδιά, σε συνδυασμό με την πολύχρονη πείρα μας, αποτελούν εγγύηση ότι τα παιδιά σας θα αναπτυχθούν σωστά νοητικά και συναισθηματικά με σεβασμό στις αξίες και στο περιβάλλον.

Στόχος μας είναι να γίνει ο σταθμός μας το κύτταρο που θα δημιουργήσει την επιθυμία για μάθηση και γνώση, και θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν την σκέψη τους δημιουργικά θέτοντας τις σωστές βάσεις για το αύριο.

Επιθυμούμε να συντελέσουμε και εμείς ουσιαστικά στη διαμόρφωση της κάθε μίας ξεχωριστής προσωπικότητας των νηπίων και να τα βοηθήσουμε να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Στο άνετο και όμορφο περιβάλλον του σταθμού μας το εκπαιδευτικό προσωπικό συνδυάζει σύγχρονες μαθησιακές μεθόδους μαζί με παιχνίδι και ψυχαγωγία έτσι ώστε τα παιδιά να καταλάβουν τις ικανότητες τους, να εκδηλώσουν τα ταλέντα τους και σιγά - σιγά και αβίαστα να καταλάβουν τον κόσμο γύρω τους.

Οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας μας ακολουθούν σε όλη μας την ζωή, έτσι και εμείς θα φροντίσουμε με αγάπη και υπευθυνότητα να έχουν τα παιδιά σας τις καλύτερες αναμνήσεις από τον σταθμό μας.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υπεύθυνο για την άρτια λειτουργία του Παιδικού Σταθμού και είναι αρμόδιο στο να χειρίζεται κάθε υπόθεση, που αναφέρεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Σταθμού. Αποτελείται από τους: 

Πρόεδρος : Βαρδαξόγλου Εμμανουήλ

Αντιπρόεδρος : Γιαννακόπουλος Δημήτριος

Τακτικά μέλη
Νίκος Τσαμπαρλής 
Δημήτρης Καρανικόλας
Αγάπη Αλιγιζάκη - Βλάχου
Δώρα Σύρμα
Αικατερίνη Κολοβού
Αλιγιζάκη (εκπρόσωπος γονέων)

Κολοβού (εκπρόσωπος εργαζομένων)ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Η Διεύθυνση έχει την εποπτεία και τον έλεγχο όλων των τμημάτων και υπηρεσιών του Νομικού προσώπου, ενώ οι τμηματάρχες είναι υπεύθυνοι για την εποπτεία και τον έλεγχο των τμημάτων τους.

Αθανασία Παππά - Διευθύντρια του Νομικού Προσώπου
Γεωργία Δήμητσα - Προϊσταμένη Διοικητικού Λογιστικού
Αλεξάνδρα Ακρίβου - Προϊσταμένη Τμήματος Προσχολικής Αγωγής
Μαρία Πέτρου - Διοικητική Γραμματέας
Σοφία Σουρούνη - Διοικητική Γραμματέας


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι υπεύθυνο για τη διαπαιδαγώγηση και τη ψυχική ανάπτυξη των νηπίων και αποτελείται από τις παιδαγωγούς:

Παναγιώτα Ζωιτσάκου
Αθηνά Χριστοφόρου

Ιωάννα Ζάγκου

Δήμητρα Γιαννακοπούλου

Αικατερίνη Κολοβού

Άννα Ψαρρά

Αναστασία Παπαχρίστου

Μαρία Ιωάννου

Όλγα Κόννα   

Δέσποινα Χατζηαράπογλου

Αναστασία Γκιουμέ

Χρυσάνθη Γκόλια

Χριστίνα Κάγκαρη

Άννα Χατζηδάκη

                                   

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τα παιδιά συμμετέχουν σε θεατρικές παραστάσεις, μία χριστουγεννιάτικη και μία το καλοκαίρι, στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Στην αυλή του παιδικού μας Σταθμού πραγματοποιείται αποχαιρετιστήρια γιορτή καθώς και έκθεση ζωγραφικής και των εργασιών των παιδιών. 

Έχοντας σας στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την περαιτέρω καλλιέργεια των παιδιών, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου μας, επισκέπτεται τον παιδικό σταθμό γυμνάστρια, η οποία απασχολεί τα παιδιά με ρυθμικά και γυμναστικά προγράμματα.

Παράλληλα, λαμβάνουν χώρα τακτικά στον Παιδικό Σταθμό Θεατρικές Παραστάσεις από επιλεγμένες Παιδικές Σκηνές.

Ταυτόχρονα, επιθυμώντας την άμεση συνεργασία και ενημέρωση των γονέων, οργανώνονται τακτικά ομιλίες και συνεδρίες με ειδικούς σε θέματα παιδιών, τόσο στο χώρο του Σταθμού, όσο και σε Αίθουσες του Δήμου:

§  Παιδοψυχολόγο

  • Διαιτολόγο - Διατροφολόγο
  • Παιδοδοντίατρο
  • Ειδικούς σε θέματα Υγείας, Πρόληψης και Περιβάλλοντος

 

ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ

Το προσωπικό του μαγειρείου, που επιμελείται την προετοιμασία του σερβιρίσματος και την καθημερινή σίτιση των νηπίων, αποτελείται από τους:

Ηλία Πολυχρόνη

Δάφνη Μπράτσα

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Το προσωπικό της καθαριότητος - βοηθητικών εργασιών, το οποίο με σεβασμό στο έργο του, συμβάλλει στη διατήρηση του χώρου σε υψηλά επίπεδα υγιεινής και καθαριότητος, αποτελείται από τους:

Βασιλική Χατζηδημητρίου - Υπεύθυνη καθαριότητος
Ευδοκία Πάσχου

Τούλλα Κουφαλιά

Γιώργος Φουστέρης

Νίκη Αλεξοπούλου

Μαρία Μολυβιάτου